Харесайте ни     Пишете ни
 +359 893 309 029
+359 52 613 449
 
Полезни съвети за баня

Малката баня е често срещан проблем при обзавеждането и декора на жилището. Ето няколко полезни идеи и съвети как да се справите със скромните размери на малката баня.

Цветовете на малката баня са поводи за дискусии сред интериорните дизайнери. Повечето са на мнение, че и тук важат правилата за обзавеждане и декор на малкото жилище, а именно – по-светли и неутрални тонове, за да изглежда помещението по-голямо. Допуска се единствено цветната палитра на пастелните тоново. Подходяща е също студената гама от цветове, която пасва напълно на предназначението на стаята. Ако искате да направите банята по-пъстра, подберете ярки акценти.
Декор и обзавеждане на малката баня.
При декора и обзавеждането на малката баня всичко се свежда до избора, който ще направите, защото възможности не липсват.
Ако сте на бойлер, помислете дали да не изберете хоризонтален вместо вертикален, за да си спечелите място в ъгъла. Именно ъгловите части на банята са вашето тайно оръжие срещу малката площ. Там може да монтирате етажерка или да позиционирате мивката, за да ви остане място в страни от нея. В ъгъла може да държите и кош за мръсно пране или чисти кърпи.
Тъй като размерите на малката баня не позволяват, по вероятно е да се лишите от мечтата за вана, в която да релаксирате. Повечето хора залагат на душ кабина, но дори тя в някои случаи може да направи помещението още по-тясно и клаустрофобично. Ако все пак сте се спрели на такъв вариант, дизайнерите съветват да отделите душ кабината от останалата част със стъклена „стена“, за да запазите банята видимо просторна. Най-удобният вариант обаче е използването на завеса за баня – участва като елемент в декора, помага за зонирането на помещението и винаги може да бъде прибрана, за да направи банята по-широка и свободна.

Хубаво е също да заложите на по-висока мивка, за да може да ползвате пространството под нея за съхранение на някои вещи. Вместо обаче да монтирате закрит шкаф отдолу, помислете за вариант, при който рафтовете остават открити, а вещите са прибрани в ратанови панери.
 
МЕНЮ
Начало
За нас
Контакти
ПРОДУКТИ
Нови продукти
Промоции
Топ предложения
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Полезно
3D дизайн
Политика за защита на личните данни
Общи условия
КОНТАКТИ
Магазин АКВАЛАЙТ
Варна, ул. Цариброд 92
тел/факс: +359 52 613 449
aqualight@mail.bg

Работно време:
Понеделник - Петък - от 09:00 до 18:00ч.
Събота - от 09:00 до 14:00ч.
Неделя - почивен ден


2023, Всички права запазени.